Under Säffle Kommuns projekt, Säffle City 2.0 2018, väcktes tanken att skapa ett motorevenemang i Säffle city. Ett motorevenemang där även den vanlige motorintresserade Säfflebon kan delta på olika sätt. Det skulle inte bara vara en renodlad rallytävling där man behöver rallylicens och rallybil, utan en tävling som attraherar den motorintresserade invånaren som idag inte har någon laglig möjlighet att kunna tävla med sin bil lokalt.

Säffle har en lång tradition av motorintresse,  allt ifrån ungdomar till proffesionella seniorer på högre tävlingsnivå. Detta tyckte projektgruppen i Säffle City 2.0 skulle tillvaratas. Kontakt togs med Säffle Motor Club för att skaffa information kring regelverk, lagstiftningar och en bättre bild av hur man kunde gå vidare. Säffle Motor Club tände på alla cylindrar och så även Säffle kommun.

Seffle City Motor Challenge 8 juni 2019 arrangeras av Säffle Motor Club i samarbete med huvudsponsorn Ramudden, centrumföreningen ELSA, Säffle kommun och initiativtagaren och säfflebon Björn Richter.  Det är en motortävling sanktionerad av svenska bilsportsförbundet som går under regelverket för "regularity". 

I korta drag får alla typer av bilar vara med sålänge de är godkända för att framföras i vanlig trafik och med gällande trafikförsäkring. Sträckan skall köras 2 gånger och vinnaren blir den som kommer närmast sin egna, första tid. Tävlingsregler finner ni via denna länk

Det finns ett begränsat antal startplatser i tävlingen och huvudsyftet med tävlingen och dagen i stort är att skapa en motorfest, både för förarna och för publiken i centrum. Därför kommer arrangören enhälligt välja ut vilka bilar som får komma till start, detta för att göra startfältet så publikvänligt som möjligt. Är du intresserad av att delta i tävlingen så fyll i din intresseanmälan här på hemsidan! 

För att skapa en folkfest kommer det i anslutning till tävlingen arrangeras olika kringevenemang och tillsammans med handlarna, företagen och föreningarna i Säffle hoppas vi som arrangör att skapa en riktig fokfest i Säffle!  Faller det väl ut så är tanken att tävlingen skall bli ett årligt återkommande arrangemang.

8 juni 2019 kommer rallytävlingen Lars Erik Torph Memorial genomföras i Säffle. Sista superspecialsträckan  är samma sträcka som Seffle City Motor Challenge! Denna tävling ingår i Svenska Rally Cupen vilken är den, till antalet deltagande bilar, största rallyserien i Sverige. Detta betyder att centrala Säffle dessutom kommer fyllas av ca 240st renodlade rallybilar under dagen. Detta har verkligen potential att bli en motorfest i centrala Säffle! Mer information om Lars Erik Torph Memorial finner ni på Säffle Motor Clubs hemsida. Varmt välkomna önskar tävlingsledningen!