Seffle city motor challenge 27 juni 2020

Detta är en motortävling sanktionerad av svenska bilsportsförbundet och som år 2020 har 2st huvudklasser: En regularity-tävling  och en rallytävling (sprint).  

I korta drag får alla typer av bilar vara med i regularitytävlingen sålänge de är godkända för att framföras i vanlig trafik och med gällande trafikförsäkring. Sträckan skall i denna huvudklass köras 2 gånger och vinnaren blir den som kommer närmast sin egna, första tid. Ingen rallybil behövs utan du kan altså delta med din egna standardbil! 

Det finns ett begränsat antal startplatser i tävlingen och huvudsyftet med tävlingen och dagen i stort är att skapa en motorfest, både för förarna och för publiken i centrum. Därför kommer arrangören enhälligt välja ut vilka bilar som får komma till start, detta för att göra startfältet så publikvänligt som möjligt. Inbjudan / anmälan kommer här på hemsidan. 

I den andra huvudklassen, rally-klassen, är det Svenska Bilsportsörbundets regelverk för rally-bilar/tävling som gäller. Se mer information och anmälan på Säffle Motor Clubs hemsida
 

Säkerhet

Vi tar säkerheten på allra största allvar. Detta hoppas vi också att du gör. Vi kommer att planera och iordningställa banan med krockbarriärer, farthinder för att begränsa maxhastigheten på bilarna och publikbarriärer. Vår huvudsponsor, Ramudden, hjälper oss bygga upp mycket säkra barriärer kring banan för att säkerställa publikens och förarnas säkerhet. 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 

Publikinformation

Det finns  iordningsställda publikområden. Se programmet för mer information om vad som erbjuds vid varje publikplats. Publikplatserna finner du utmärkt på kartan som kommer publiceras närmre inpå eventet. (Bansträckning)

Det finns en rad olika kringaktiviteter i samband med tävlingen. En stor nyhet år 2020 är att Medlehavskällaren arrangerar en 3-dagars festival mitt i centrum i samband med motorfesten!  Crazy Daisy - Säffle torgfestival; en festival i tre dagar med Dogge Doggelito, Linus Svenning, Cotton Eye Joe, Noice Fever, 100 % Uggla, John Wildcat, Guntrigger och många fler. Mer detaljer kring denna festival och alla andra kringaktiviteter finner ni här på hemsidan under program.
I Säffle finns utöver denna tävling ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar, dessutom i en mycket vacker miljö. Ta med hela familjen och njut av vår vackra stad! 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 

 

Parkering

Lämna gärna bilen hemma denna dag eller försök att samåka. Större delen av centrum är avspärrad och framkomligheten kommer vara kraftigt begränsad. Ni som kommer med bil hänvisar vi i första hand till betalparkering vid Medborgarhuset. Föreningen Sefflemotorn sköter denna parkering och ser till att ni blir ackompanjerade av vacker tändkulemusik när ni sedan går in mot publikplats 3 och 4.

Ska ni förflytta er i stan under dagen rekommenderar vi at ni gör det antingen till fots eller med hjälp av vår partner Taxi Säffle. De har specialpris under dagen för resa inom Säffle tätort. Ni hittar dom antingen i anslutning till Stortorget eller via telefon: 0533-121 00.

Kontakt

Seffle City Motor Challenge 8 juni 2019 arrangeras av Säffle Motor Club i samarbete med huvudsponsorn Ramudden, centrumföreningen ELSA, Säffle kommun och initiativtagaren och säfflebon Björn Richter.

Säffle Motor Clubs hemsida: www.safflemc.se

Säffle kommuns hemsida:  www.saffle.se

Kontakta tävlingsledningen via epost: info@sefflecitymotorchallenge.se

Du kan också följa oss på sociala medier:
Facebook: @sefflecitymotorchallenge
Instagram via hashtaggen #sefflecitymotorchallenge
Säffle Motor Clubs Facebooksida

bansträckning