Rally sm asfaltsprint 2022

Välkomna till Säffle 18:e juni 2022!

Seffle City Motor Challenge kommer 2022 att ingå som en SM-deltävling i asfalt-sprint. Vi planerar för en riktigt folkfest!

Sträckan kommer likt 2019 gå mitt i centrala Säffle och varje ekipage kommer köra sträckan tre gånger. Det kommer bli en mycket publikvänlig tävling där allt samlas mitt i centrum. 

 

tävlingsInbjudan

Tävlingen omfattar ca 30 km totalt, varav ca 7,5 km SS på asfalt (80%) med inslag av grus (20%). En SS som körs totalt tre gånger, alla omgångar räknas i slutresultatet. Startmellanrum en minut. Möjlighet till service mellan varje SS på anvisad serviceyta.

Mer information om tävlingen samt anmälan finner ni på Rallysm.se

Sammandrag från de 4 olika detävlingarna i sm Asfaltsprint 2022

Förutom själva rallytävlingen blir det en massa aktiviteter i centrum, planera för en fullspäckad nöjeshelg i Säffle! 
Torget blir fullt av olika utställare och Galna Tuppen arrangerar en musikfestival med massa olika liveband, god mat och dryck. Allt mitt i centrum. Eventen på torget är mellan 10:00 och ca 15:00. 

Streama tävlingen live via rallyradion

Vill ni få ut maximalt av er rallyupplevelse så rekommenderar vi att ni streamar tävlingen live via Rallyradion. Sändningarna startar kl 10:00 och ni hittar länk till sändningen här: Rallyradion

Via livestreamen får ni ta del av resultaten fortlöpande, det blir intervjuer med åkarna och det streamas även video med sträckan. 

rallysm.se finner ni all övrig information ni behöver kring Rally SM asfaltsprint och mycket mer!

Säkerhet

Vi tar säkerheten på allra största allvar. Detta hoppas vi också att du gör. Vi kommer att planera och iordningställa banan med krockbarriärer, farthinder för att begränsa maxhastigheten på bilarna och publikbarriärer. Vi har mycket säkra barriärer kring banan för att säkerställa publikens och förarnas säkerhet. 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingsledningen. 

Publikinformation

Det finns  iordningsställda publikområden.  Publikplatserna är markerade med en blå punkt i nedanstående bankarta. 

Viktigt ur säkerhetssynpunkt att ni som publik respekterar publikplatserna och ej uppehåller er nära banan på andra platser än dessa. 

Det kommer finnas en rad olika kringaktiviteter i centrum under dagen. Information om detta publiceras löpande. 
I Säffle finns utöver denna tävling ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar, dessutom i en mycket vacker miljö. Ta med hela familjen och njut av vår vackra stad! 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 


 

Parkering

Lämna gärna bilen hemma denna dag eller försök att samåka. Större delen av centrum är avspärrad och framkomligheten kommer vara kraftigt begränsad. 

Ska ni förflytta er i stan under dagen rekommenderar vi at ni gör det till fots så långt det är möjligt eller med Taxi Säffle 0533-12100. Taxi Säffle kommer bemanna verksamheten med extra bilar under dagen/kvällen fram till och med kl 03:00. Ni kommer finna lediga bilar på parkeringsplatsen mitt emot Galna Tuppen under kvällen.

Kontakt

Seffle City Motor Challenge 18 juni 2022 arrangeras av Säffle Motor Club i samarbete med Säffle kommun och initiativtagaren och säfflebon Björn Richter.

Säffle Motor Clubs hemsida: www.safflemc.se

Säffle kommuns hemsida:  www.saffle.se

Kontakta tävlingsledningen via epost: info@sefflecitymotorchallenge.se

Du kan också följa oss på sociala medier:
Facebook: @sefflecitymotorchallenge
Instagram via hashtaggen #sefflecitymotorchallenge
Säffle Motor Clubs Facebooksida

bansträckning