livesändningar den 8:e juni

Lördagen blir väl media-bevakad!
Bland annat sänder Rallyradion från L-E Torph Memorial från 09:30 och kommer till Stortorget Säffle lagom tills rallybilarna kommer dit runt 14 tiden. SS9 Seffle City streamas också live!

Länk till livestream

Ni kan också följa via appen SBFPLAY Radio och www.rallyradion.se

Seffle city motor challenge 8 juni 2019

Detta är en motortävling sanktionerad av svenska bilsportsförbundet som går under regelverket för "regularity". 

I korta drag får alla typer av bilar vara med sålänge de är godkända för att framföras i vanlig trafik och med gällande trafikförsäkring. Sträckan skall köras 2 gånger och vinnaren blir den som kommer närmast sin egna, första tid. Ingen rallybil behövs utan du kan altså delta med din egna standardbil! 

Det finns ett begränsat antal startplatser i tävlingen och huvudsyftet med tävlingen och dagen i stort är att skapa en motorfest, både för förarna och för publiken i centrum. Därför kommer arrangören enhälligt välja ut vilka bilar som får komma till start, detta för att göra startfältet så publikvänligt som möjligt. 

Här läser ni den officiella inbjudan

Startlista Seffle City Motor Challenge 2019

Lars Erik Torph memorial 8 juni 2019

En rallytävling som ingår i Svenska Rallycupen, Förbundsmästerskapet samt 1300-cupen. Det är i år 30 år sedan den internationellt meriterade säffleföraren Lars-Erik Torph tragiskt förolyckades i samband med en olycka i Monte-Carlo-rallyt.

Rallytävlingen Lars-Erik Torph Memorial har arrangerats av Säffle Motorclub för att hedra hans minne reglebundet ända sedan hans bortgång 1989. Men detta år, 2019, blir det något utöver det vanliga! Denna tävling innefattar ett antal specialsträckor strategiskt utspridda runt om i Säffle kommun. Sista och avslutande specialsträckan blir samma sträcka som Seffle City Motor Challenge. En specialsträcka mitt i centrala Säffle! Sträckan innehåller både grus och asfalt och banan planeras så att den kommer vara mycket publikvänlig. Efter målgång åker bilarna upp mot stortorget för få sitt tidkort och göra en intervju med Rallyradion. 
 
Denna tävling kommer ha ett startfält på cirka 200 rallybilar. Tillsammans med Seffle City Motor Challenge samma dag så kommer det att bli det största motoreventet som genomförts i Säffle på mycket länge!  

Hela tävlingen kommer att sändas i den web-baserade Rallyradion som är en mycket proffsig produktion med mångårig erfarenhet från rallytävlingar i hela Sverige.

Här finner ni inbjudan och anmälan till rallytävlingen L-E Torph Memorial. 

Bil-ljudsuppvisning med BRl Electronics

Mät hur högt din bil spelar vid BRL:s monter den 8:e juni!
Bil-ljudsgiganten BRL Electronics kommer till Ungdomens Hus med sin extrema VW Caddy showbil! Lyssna på ett mastodontiskt ljud, snacka bil-ljud, kläm och känn på proffsens utrustning och få tips, trix och massor av inspiration till ditt egna ljudbygge!
Deras VW Caddy är fullproppad med avancerat ljudgodis eller vad sägs om bland annat: 8st GPX1544 15" baselement, 12st PM65 midbasar och slutstegsbank med total effektåtergivning på cirka 14000W RMS....Detta är ett ljudbygge som definitivt sticker ut från mängden och som får alla parkerings billarm att lösa ut!

Läs mer om deras VW Caddy vi denna länk

Ta också chansen att få mäta hur högt din egna bil spelar! Kanske utmana kompisarna! BRL Electronics har med sig utrustning för att mäta just hur högt du kan spela! Kanske kan vi utse en inofficiell Säfflemästare i Decibel Dragracing?! 

BRL:s hemsida:
www.brl.se

graffiti

Vill du få din bil graffitimålad av professionell graffitikonstnär?!
Genom ett samarbete mellan Säffle MotorClub och Ungdomens Hus kommer graffitikonstnären Robert Forsberg, mer känd som Super-G, att förvandla en lyckligt lottad bil till ett rullande konstverk under motorfesten den 8:e juni!
Skicka en bild på din bil tillsammans med en motivering till varför konstnären skall välja just din bil så har du chansen!

Vinnaren blev Birgitta Breitkreuz med en blå VW Polo! Grattis! 

Hela den konstnärliga processen kan följas live vid Ungdomens Hus mellan 11:00 och ca 16:00 den 8:e juni!

Konstnären:
Robert Forsberg aka Super-G
Insta: #superggraff
Web: www.super-g.se

Ungdomens Hus:
Facebook: Ungdomens Hus​
Web: www.saffle.se/sv/kultur-fritid/ungdomens-hus

scania sverige och the big mission truck

Kom och besök Scania Sverige på Stortorget i Säffle tillsammans med Lecab Lastbilar.
The Big Mission trailern kommer till Säffle i samband med Seffle City Motor Challenge. Missa inte chansen att tävla om exklusiva priser direkt i deras tävlingstrailer!

Hela turnéplanen för The Big Mission hittar du här:
https://thebigmission.se/turneplan/

Från deras hemsida:
Kan du fokusera på problemlösning under tidspress? Vi utmanar dig att testa i The Big Mission Truck där du har chansen att tävla om exklusiva priser direkt i vår tävlingstrailer. Kom och besök oss runtom i Sverige och glöm inte att ta med din unika kod från utmaningen – den ger dig ett försprång inne i tävlingstrailern och ännu större chans att vinna de finaste vinsterna.
Medan du väntar på din tur att tävla i The Big Mission Truck har du möjlighet att prata med våra trevliga medarbetare på plats kring karriärmöjligheter för just dig.

fan-träff med gustav och johanna på stortorget

Träffa Gustav och Johanna på Stortorget 8:e juni!
Deras YouTube-videor har mer än 72 miljoner visningar och de har mer än 310 000 YouTube-prenumeranter.

Nu har du chans att träffa dessa youtubers IRL i Säffle, på Stortorget under Seffle City Motor Challenge och få en autograf!

Länk till deras YouTube-kanal

Gustav på Facebook:
@Gustav Björklund
Gustav på Instagram:
https://www.instagram.com/Bjorklundgustav/

Johanna på Facebook:
@Johanna Öholm
Johanna på Instagram
https://www.instagram.com/johanna/
 

Provkör Tesla vid stortorget

Provåk Tesla på lördag 8:e juni! 
Medlemmar från Tesla Owners West Sweden kommer med sina bilar till Stortorget.
Åk med på en provtur och känn en oslagbar acceleration från en premium-elbil som har en motoreffekt motsvarande ca 517hk/660Nm och som gör 0-100km/h på 4,9 sekunder.....

Är du snäll kanske de till och med låter dig köra ;-)

www.teslawestsweden.se

Välkomna!

motorbio på saga

Rally hela helgen!
På lördag kl.16 visar Sagabiografen Raggarjävlar, den uppmärksammade dokumentärfilmen där får vi följa Sami och hans vänner som har en passion för buckliga bilar och att dricka sig fulla. 

På söndag kl.13 visas Pionjärerna, dokumentärfilmen om pionjärerna inom svensk hot rod- och kustomhistoria.

På söndag kl.16 är det dags för Born 2 Drive. En "fast and furious-dokumentär" om 15 åriga stjärnskottet Oliver Solbergs kometkarriär.

Varmt välkomna till en rally helg, även på vita duken!

Säkerhet

Vi tar säkerheten på allra största allvar. Detta hoppas vi också att du gör. Vi kommer att planera och iordningställa banan med krockbarriärer, farthinder för att begränsa maxhastigheten på bilarna och publikbarriärer. Vår huvudsponsor, Ramudden, hjälper oss bygga upp mycket säkra barriärer kring banan för att säkerställa publikens och förarnas säkerhet. 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 

Publikinformation

Det finns 3st iordningsställda publikområden. Se programmet för mer information om vad som erbjuds vid varje publikplats. Publikplatserna finner du utmärkt på kartan nedanför. (Bansträckning)

Rallyradion kommer livesända från tävlingen under dagen. Detta betyder att du som publik också kan följa poängställning, höra intervjuer etc live via radio. Visst material kommer också att steamas live och uppdateras regelbundet på weben. Länk till dessa sändningar kommer presenteras här på hemsidan, på vår FB-sida samt arrangören Säffle Motorclubs FB-sida. 

Det finns en rad olika kringaktiviteter i samband med tävlingen. Mer detaljer kring dessa finner ni här på hemsidan under program. I Säffle finns utöver denna tävling ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar, dessutom i en mycket vacker miljö. Ta med hela familjen och njut av vår vackra stad! 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 
 

Parkering

Lämna gärna bilen hemma denna dag eller försök att samåka. Större delen av centrum är avspärrad och framkomligheten kommer vara kraftigt begränsad. Ni som kommer med bil hänvisar vi i första hand till betalparkering vid Medborgarhuset. Föreningen Sefflemotorn sköter denna parkering och ser till att ni blir ackompanjerade av vacker tändkulemusik när ni sedan går in mot publikplats 3 och 4.

Ska ni förflytta er i stan under dagen rekommenderar vi at ni gör det antingen till fots eller med hjälp av vår partner Taxi Säffle. De har specialpris under dagen för resa inom Säffle tätort. Ni hittar dom antingen i anslutning till Stortorget eller via telefon: 0533-121 00.

Kontakt

Seffle City Motor Challenge 8 juni 2019 arrangeras av Säffle Motor Club i samarbete med huvudsponsorn Ramudden, centrumföreningen ELSA, Säffle kommun och initiativtagaren och säfflebon Björn Richter.

Säffle Motor Clubs hemsida: www.safflemc.se

Säffle kommuns hemsida:  www.saffle.se

Kontakta tävlingsledningen via epost: info@sefflecitymotorchallenge.se

Du kan också följa oss på sociala medier:
Facebook: @sefflecitymotorchallenge
Instagram via hashtaggen #sefflecitymotorchallenge
Säffle Motor Clubs Facebooksida

bansträckning