Seffle city motor challenge 8 juni 2019

Detta är en motortävling sanktionerad av svenska bilsportsförbundet som går under regelverket för "regularity". 

I korta drag får alla typer av bilar vara med sålänge de är godkända för att framföras i vanlig trafik och med gällande trafikförsäkring. Sträckan skall köras 2 gånger och vinnaren blir den som kommer närmast sin egna, första tid. Ingen rallybil behövs utan du kan altså delta med din egna standardbil! 

Det finns ett begränsat antal startplatser i tävlingen och huvudsyftet med tävlingen och dagen i stort är att skapa en motorfest, både för förarna och för publiken i centrum. Därför kommer arrangören enhälligt välja ut vilka bilar som får komma till start, detta för att göra startfältet så publikvänligt som möjligt. 

Här läser ni den officiella inbjudan

Här anmäler ni er! 

Lars Erik Torph memorial 8 juni 2019

En rallytävling som ingår i Svenska Rallycupen, Förbundsmästerskapet samt 1300-cupen. Det är i år 30 år sedan den internationellt meriterade säffleföraren Lars-Erik Torph tragiskt förolyckades i samband med en olycka i Monte-Carlo-rallyt.

Rallytävlingen Lars-Erik Torph Memorial har arrangerats av Säffle Motorclub för att hedra hans minne reglebundet ända sedan hans bortgång 1989. Men detta år, 2019, blir det något utöver det vanliga! Denna tävling innefattar ett antal specialsträckor strategiskt utspridda runt om i Säffle kommun. Sista och avslutande specialsträckan blir samma sträcka som Seffle City Motor Challenge. En specialsträcka mitt i centrala Säffle! Sträckan innehåller både grus och asfalt och banan planeras så att den kommer vara mycket publikvänlig. Efter målgång åker bilarna upp mot stortorget för få sitt tidkort och göra en intervju med Rallyradion. 
 
Denna tävling kommer ha ett startfält på cirka 200 rallybilar. Tillsammans med Seffle City Motor Challenge samma dag så kommer det att bli det största motoreventet som genomförts i Säffle på mycket länge!  

Hela tävlingen kommer att sändas i den web-baserade Rallyradion som är en mycket proffsig produktion med mångårig erfarenhet från rallytävlingar i hela Sverige.

Här finner ni inbjudan och anmälan till rallytävlingen L-E Torph Memorial. 

graffiti

Vill du få din bil graffitimålad av professionell graffitikonstnär?!
Genom ett samarbete mellan Säffle MotorClub och Ungdomens Hus kommer graffitikonstnären Robert Forsberg, mer känd som Super-G, att förvandla en lyckligt lottad bil till ett rullande konstverk under motorfesten den 8:e juni!
Skicka en bild på din bil tillsammans med en motivering till varför konstnären skall välja just din bil så har du chansen!

Regler:
Vi behöver bild på din bil och motivering senast 20 maj. (maila till: info@sefflecitymotorchallenge.se)
Konstnären väljer själv ut vinnaren
Bilen måste vara registrerad på dig personligen
Bilen måste vara påställd och laglig att framföra på väg
Konstnären väljer själv motiv och han får konstnärlig frihet. Dock erbjuds dialog med konstnären där man kan delge önskemål.

Hela den konstnärliga processen kan dessutom följas live vid Ungdomens Hus mellan ca 11:00 och 16:00 den 8:e juni!

Konstnären:
Robert Forsberg aka Super-G
Insta: #superggraff
Web: www.super-g.se

Ungdomens Hus:
Facebook: Ungdomens Hus​
Web: www.saffle.se/sv/kultur-fritid/ungdomens-hus

Säkerhet

Vi tar säkerheten på allra största allvar. Detta hoppas vi också att du gör. Vi kommer att planera och iordningställa banan med krockbarriärer, farthinder för att begränsa maxhastigheten på bilarna och publikbarriärer. Vår huvudsponsor, Ramudden, hjälper oss bygga upp mycket säkra barriärer kring banan för att säkerställa publikens och förarnas säkerhet. 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 

Publikinformation

Det finns 3st iordningsställda publikområden. På dessa platser finns enklare förtäring att köpa och det kommer finnas möjlighet att följa tävlingen via PA-system. Publikplatserna finner du utmärkt på kartan nedanför. (Bansträckning)

Rallyradion kommer livesända från tävlingen under dagen. Detta betyder att du som publik också kan följa poängställning, höra intervjuer etc live via radio. Visst material kommer också att steamas live och uppdateras regelbundet på weben. Länk till dessa sändningar kommer presenteras här på hemsidan. 

Det finns en rad olika kringaktiviteter i samband med tävlingen. Mer detaljer kring dessa finner ni här på hemsidan under program. I Säffle finns utöver denna tävling ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar, dessutom i en mycket vacker miljö. Ta med hela familjen och njut av vår vackra stad! 

Det är av största vikt att du som publik respekterar de barriärer och avspärrningar som tävlingsledningen satt upp under arrangemanget. Avspärrningarna är till för att säkerställa din och förarnas säkerhet och får aldrig passeras utan direkt tillåtelse av flaggvakt eller annan personal utsedd av tävlingslednignen. 
 

Kontakt

Seffle City Motor Challenge 8 juni 2019 arrangeras av Säffle Motor Club i samarbete med huvudsponsorn Ramudden, centrumföreningen ELSA, Säffle kommun och initiativtagaren och säfflebon Björn Richter.

Säffle Motor Clubs hemsida: www.safflemc.se

Säffle kommuns hemsida:  www.saffle.se

Kontakta tävlingsledningen via epost: info@sefflecitymotorchallenge.se

Du kan också följa oss på sociala medier:
Instagram via hashtaggen #sefflecitymotorchallenge
Säffle Motor Clubs Facebooksida

bansträckning